Cum se face parfumul din ulei?

Parfumierul începe procedeul prin a-și lua benzi speciale – blotters, care sunt din hârtie specială fără lipici și inodor, o astfel de hârtie ar trebui să absoarbă bine umiditatea. Parfumierul aplică compuși organici și chimici aromatici pe blotter: extracte de plante, condimente, rășini aromatice, compuși aldehidici – pe fiecare blotter se aplică o substanță aromatică separată. Apoi, parfumierul începe să combine mai multe blotters-uri mirositoare și să determine formula pentru viitorul parfum. Când compoziția este completată, parfumierul lasă substanțele aromatice selectate, amestecate timp de câteva ore, apoi revine la formulă, se asigură din nou de alegerea corectă sau corectează compoziția și continuă să creeze parfumuri. În continuare, parfumierul adaugă compuși organici și chimici aromatici definiți prin picurare, condimente, bomboane vegetale sau compuși de aldehidă în emulsionatorul de bază, începând cu aroma principală și sfârșind cu substanțe aromatice din nota superioară. La sfârșitul amestecului, parfumierul plasează compoziția aromatică și substanțele de fixare a mirosului în rezervorul de centrifugă și le amestecă bine. După amestecare, compoziția aromatică „se coace” timp de 3 săptămâni într-un loc uscat și întunecat, după această perioadă, parfumurile de ulei apar pe lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrarea este gratuită în România pentru comenzile cu valoare mai mare de 250,00 lei

×